Skip to main content
Συχνες Ερωτησεις
Εδώ θα βρείτε τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις. Αν θέλετε επιπλέον πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!
Πρέπει να κλείσω ραντεβού με τους επαγγελματίες του κέντρου σας ή μπορώ να έρθω και χωρίς ραντεβού;
Για να σας δει μια μαία ή οι υπόλοιποι συνεργαζόμενοι επαγγελματίες του κέντρου maiamou πρέπει να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά.
Παρόλα αυτά μπορείτε να έρθετε στο κέντρο χωρίς ραντεβού εάν: χρειάζεστε γενικές πληροφορίες από κοντά, έχετε υποψία για ουρολοίμωξη, κολπίτιδα ή ΣΜΝ, χρειάζεστε επειγόντως να κάνετε πρώιμο τεστ εγκυμοσύνης.
Οι ώρες που μπορείτε να μας επισκεφθείτε χωρίς ραντεβού Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 – 18:00, ενώ για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου και email.
Έχετε πρόσβαση για ΑΜΕΑ;
Όχι. Ο χώρος είναι ισόγειος και ενιαίος, με 10 σκαλιά στην είσοδό του και κανένα στον εσωτερικό χώρο. Η τουαλέτα δεν είναι προσβάσιμη, λόγω πλάτους της πόρτας. Είναι στόχος μας να αναβαθμίσουμε την προσβασιμότητα στο χώρο μας στο άμεσο μέλλον.
Είστε μια δωρεάν κλινική;

Όχι, δεν είμαστε μια δωρεάν κλινική, ωστόσο στο κέντρο maiamou πιστεύουμε στην πρόσβαση στην υγεία ανεξάρτητα από την οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων που μας επιλέγουν. Γι’ αυτό σε ορισμένες υπηρεσίες, όπως τo Τεστ Παπ, έχουμε πολιτική κλιμακούμενης κοστολόγησης. Παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι οι εξετάσεις αυτές έχουν ένα ελάχιστο κόστος για την ανάλυση του εργαστηρίου.

Για να μάθετε λεπτομέρειες σχετικά με την πολιτική κλιμακούμενης κοστολόγησης, επικοινωνήστε μαζί μας.

Εγγραφείτε στο newsletter και ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook και το Instagram, για να ενημερώνεστε εγκαίρως για προσφορές, εκπτώσεις και πακέτα υπηρεσιών σε προνομιακές τιμές που προσφέρουμε στο κέντρο μας.

Ποιες μεθόδους πληρωμής μπορώ να χρησιμοποιήσω;

Το maiamou δίνει τη δυνατότητα να πληρώσετε με μετρητά ή χρεωστική/πιστωτική κάρτα (Visa / Mastercard).

Είστε ένα φιλικό στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα κέντρο; Γιατί χρησιμοποιείτε κυρίως το θηλυκό γένος για την περιγραφή των υπηρεσιών σας;

Το κέντρο maiamou προσφέρει υπηρεσίες ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου. Οι μαίες του κέντρου είναι είτε μέρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, είτε έχουν εκπαιδευτεί σε κέντρα άλλων χωρών ώστε να προσφέρουν υπηρεσίες αναπαραγωγικής και σεξουαλικής υγείας σε τρανς άτομα, κυρίως non-binary άτομα και τρανς άντρες.

Στο κέντρο maiamou η λήψη ιστορικού και οι υπηρεσίες μας είναι ως επί τω πλείστω προσαρμοσμένες σε όλα τα φύλα και τις σεξουαλικότητες. Παρόλα αυτά, επειδή αυτές οι πρακτικές στην Ελλάδα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο ζητάμε από τους χρήστες των υπηρεσιών μας ιδέες και σχόλια.

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί εναλλάξ τους όρους «μητέρα» και «γονέας», καθώς υπάρχουν και γονείς που, είτε γεννάνε είτε όχι, είναι τρανς ή non-binary. Αναγνωρίζουμε ωστόσο ότι η πλειοψηφία των χρηστών μας είναι cis γυναίκες και επομένως συνειδητά κάνουμε χρήση του θηλυκού γένους στην ιστοσελίδα μας.

Με ποιες ιατρικές ειδικότητες συνεργάζεστε;

Στο maiamou προσφέρουμε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας από μαίες. Σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται παθολογικό εύρημα ή χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση ή λήψη φαρμακευτικής αγωγής, τότε γίνεται παραπομπή αντίστοιχα στην ιατρική ειδικότητα εκείνη που ενδείκνυται κατά περίπτωση.

Αναφορικά με την παρακολούθηση της κύησης, το maiamou ακολουθεί τα πρότυπα του μοντέλου παρακολούθησης καθοδηγούμενου από μαίες (midwife-led continuity model) για όλες τις κυήσεις χαμηλού κινδύνου.

Συνεργάζεστε με βοηθούς μητρότητας (doulas);
Ναι. Η βοηθός μητρότητας (doula), είναι επιλογή πολλών γονέων για τη ψυχοσυναισθηματική συνοδεία τους στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και του τοκετού, η οποία δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και δε συμμετέχει σε κανενός είδους ιατρική πράξη, αλλά έχει ένα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των μελλοντικών γονέων και της μαίας που διενεργεί τον τοκετό. είναι επιλογή πολλών γονέων για τη συναισθηματική συνοδεία τους στο ταξίδι της εγκυμοσύνης και της γέννας. Ο ρόλος τους είναι σημαντικός και μπορεί να υποστηρίξει τόσο τους μελλοντικούς γονείς όσο και τη μαία.
Παρέχετε υπηρεσίες διακοπής κύησης;
Όχι, στη χώρα μας υπηρεσίες διακοπής κύησης παρέχονται μόνο σε νοσοκομειακές δομές υγείας. Ωστόσο, καθότι το κέντρο μας είναι υπέρ της ελεύθερης επιλογής της γονεϊκότητας, προσφέρουμε συνοδεία καθώς και ενημέρωση για τις διαθέσιμες επιλογές της μεθόδου διακοπής κύησης.
Προσφέρετε επείγουσα αντισύλληψη;
Όχι, στο χώρο μας παρέχεται έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις διάφορες μεθόδους αντισύλληψης, αλλά και συμβουλευτική καθοδήγηση για την χρήση της επείγουσας αντισύλληψης.
Για περισσότερες ερωτήσεις ή πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.